HTML

Készen Lét

Az Élet, - készen van, befejezetlenül. Felismerések

Friss topikok

Linkblog

HIt, utánzás, tanulás

2010.04.30. 22:10 asima

Az érzékelések által, az információk a Tudatba kerülnek.
Magyarul: elsőként elhisszük csak az információkat. Többnyire a tiszta megértésük nélkül. (Főleg gyermekkorban) Ezekből lesznek a Tudatban, a tudattalan, vagy úgy is nevezik, hogy tudat alatti információ képzetek. Melyek egy átfogó hátteret képeznek. (Meghatároznak rengeteg kiindulópontot.) Pl. az anyanyelv megtanulása, programozása is ekként történik.

- Voltaképp azt értjük meg, - megszokásból is, - amit MÁR ismerünk valahogy, valamiképp.

De ezzel egyben be is vagyunk korlátozva, - egy tudatos kreativítást nélkülőző, valójában egyfajta lecsökkent megértési sémába!

Ami persze tompaságot is okoz. És mivel arra nem sokan tudatosulnak, hogy a tompaságuk korántsem a feltételn szükséges állapotuk, így mintegy beleragadnak ebbe önkéntlenül.

Amikor olyasmit hiszünk, képzelünk, ami kellemetlen, akkor a tompság meg átvált a közömbösségebe.

És aki, még ezt sem ismeri föl magában tudatosan, még ekkor sem eszmél föl magára, hogy a tudatállapotát milyen illúziók határozzák meg így: meg sem értve magát az Ember, - annak aztán annyi is átvitt értelemben.

Oszt marad persze az öntudatlan önszenvedtetések hamis kényszereiben való vergődés. Valamint az ezekkel együttjáró további szenvedtető következmények elviselése.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asimindasi.blog.hu/api/trackback/id/tr561965411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása